3 tips voor een goede shift omschrijving

Onze flexwerkers zoeken op ons platform naar shifts die passen bij hun agenda en interesses. Om de beste kandidaten aan te trekken, is een goede shift omschrijving belangrijk. We hebben een aantal tips waarmee je direct aan de slag kan.

1. Omschrijf wat een flexwerker gaat doen

Wees concreet in wat een flexwerker tijdens deze shift gaat doen. Hoe duidelijker de omschrijving, hoe beter een kandidaat weet wat er verwacht wordt. Vertel hoe de dag van een kandidaat eruit ziet die komt werken.

Bijvoorbeeld: Samen met andere orderpickers werk jij aan de bevoorrading van onze winkels. Aan het begin van de shift ontvang je orderlijsten. Deze ga je tijdens de shift verzamelen en inpakken voor verzending.

2. Omschrijf wat voor kandidaat je zoekt

Geef een duidelijke uitleg van wat voor flexwerker je zoekt. Denk hierbij aan of je flexwerkers zoekt voor je flexpool, welke eigenschappen en skills ze moeten beheren en in wat voor team de flexwerker terecht komt.

Bijvoorbeeld: Wij zoeken gemotiveerde ervaren runners om onze vaste pool te versterken. We plaatsen voornamelijk shifts in het weekend en zouden het fijn vinden als je vaker shifts oppakt. Je bent sociaal, spontaan en weet je weg binnen een restaurant.

3. Deel ook praktische informatie

Vergeet niet praktische info toe te voegen waar nodig. Denk hierbij aan zaken als de bereikbaarheid van je locatie, eventuele kledingvoorschriften, pauzes en evt maaltijdvergoedingen. De belangrijkste vragen van een flexwerker zijn:

- Hoe kan ik de locatie bereiken?
- Is er een kluisje voor mijn spullen?
- Zijn er kledingvoorschriften waar ik rekening mee moet houden?
- Hoe ver van te voren moet ik aanwezig zijn?

Bijvoorbeeld: Bij aankomst meld je je bij Escape Café. Daar word je opgehaald door medewerkers van de club. Je krijgt een half uur pauze. Graag een kwartier van tevoren aanwezig en een zwarte broek aantrekken. Je kan je spullen veilig opbergen in een kluis. Tram 14 stopt voor de deur en parkeren kan in een van de garages op loopafstand. Je kan helaas niet voor de deur parkeren. De dichtsbijzijnde parkeergarage is Q-Park Haarlemmermeer. De kosten hiervoor zijn € 4,10 per uur.

Investeer één keer in het schrijven van een goede shift omschrijving. Deze gebruik je vervolgens bij alle shifts voor dezelfde functie.

Kom je er niet uit of kan je hulp gebruiken? Neem dan contact op met onze supportafdeling via de chat op de website of via info@youbahn.nl.