5x hoe je met een aantrekkelijk profiel sneller wordt gekozen voor een shift of vacature

Je mag jezelf een echte Youbahner noemen want je kan nu reageren op de meest relaxte shifts en vacatures. Krijg je die shift maar niet te pakken? Hè balen, je had toch best een leuke motivatie geschreven. Welke punten op je checklist missen er dan nog? Met deze tips maak je een profiel die on-point is. Zo maak je meer kans.

1. Opsommen wat je kan

Bij het uitkiezen van een geschikte Youbahner let de opdrachtgever op jouw profiel. Deel belangrijke werkervaring voor de shift waarop je reageert in je motivatie. Som niet zomaar alles op wat je kan of hebt gedaan. Je bent vaak niet de enige die een reactie plaatst en snel aan het werk wil. Plaats je werkervaring in chronologische volgorde. Begin met je laatste werkervaring tot onderaan je eerste.

2. Stralende profielfoto

Zorg voor een brede glimlach en een foto waarbij je hele gezicht goed zichtbaar is. Het is zonde als een mooie pet jouw gemotiveerde gezicht verbergt. Let op dat je een scherpe foto upload, met de juiste belichting. Hoe professioneler jouw foto, hoe sneller je aan de slag kan als Youbahner.

3. Je profiel is je visitekaartje

Jouw profiel is je visitekaartje voor opdrachtgevers. Laat weten hoe flexibel je bent, daarmee bedoelen we niet je lenigheid. Hoeveel uur wil jij minimaal en maximaal werken. Je kan snel werkervaring toevoegen door onder ervaring een branche te kiezen en het aantal jaar ervaring aan te geven. Noteer je opleidingsniveau en in welke richting je studeert. Dit is handig als je in dezelfde branche aan de slag wil. Zo krijgt een opdrachtgever meer over jou te weten en zijn ze sneller onder de indruk. Vergeet niet het belangrijkste. Dat ben jij! Vertel ook kort iets over jezelf.

4. Laat jezelf ook via social media van je beste kant zien

Opdrachtgevers kunnen je overal vinden, dus ook op Instagram of Facebook. Heb je grappige foto’s op je account staan, maar zijn deze niet erg zakelijk? Of sta je misschien net iets te vaak op de foto met een biertje in je hand? Zorg er dan voor dat jouw profiel alleen zichtbaar is voor vrienden. Laat je van je beste kant zien, ook online.

5. Motivatie bij een reactie

Deze motivatie is naast je profielfoto het eerste wat de opdrachtgever ziet. Zorg ervoor dat je een korte motivatie schrijft. Met kort bedoelen we niet één zin. Schrijf bijvoorbeeld in 5 korte zinnen waar je hebt gewerkt, wat je er hebt geleerd en welke diploma’s of certificaten je hebt behaald. Houd rekening met wat er gevraagd wordt in de functietekst en streep deze lijst af. Goede motivatie? Check!

Sta je al in de startblokken om die gave shift te pakken? Met deze tips lukt dat je zeker.