Flexwerk op je cv vermelden: zó doe je dat!

Met een cv geef je een potentiële werkgever inzicht in jouw kennis en ervaring. Je cv is een duidelijk overzicht van je opleiding(en) en werkervaring. Maar hoe zit dat precies als je als flexwerker verschillende soorten werk hebt gedaan? In deze blog vertellen wij je hoe je flexwerk op je cv vermeldt.

Wat houdt flexwerk in?

Als flexwerker werk je, bijvoorbeeld via Youbahn, voor verschillende opdrachtgevers. De ene dag werk je in de bediening bij een restaurant en de week erop zit je een dag op kantoor als klantenservicemedewerker. Je doet dus geen werkervaring op in één functie bij één werkgever, maar heel veel verschillende functies bij meerdere opdrachtgevers. Als flexwerker kan je uiteraard ook uitgezonden worden bij één opdrachtgever voor een langere periode. 

Zet je alle verschillende soorten werk apart op je cv?

Het is belangrijk dat je het overzicht op je cv bewaart. Als je via een uitzendplatform- of bureau werkt, vermeld je de naam van het platform of bureau als je werkgever. Vermeld daarnaast hoe lang je al werkzaam bent als flex- of uitzendkracht. Maar hoe weet je potentiële werkgever dan welk werk je allemaal gedaan hebt? 

Bij je werkervaring als flexkracht- of uitzendkracht kan je in de beschrijving vermelden wat je functie inhoudt. Maak hier goed gebruik van, want hier kan je alle functies en vaardigheden kwijt. In je beschrijving vertel je welke functies je allemaal gedaan hebt, wat je taken waren en welke vaardigheden je hebt geleerd. Zie het voorbeeld cv hieronder voor inspiratie: 

Flexwerk op je cv zetten

Wat doe ik met mijn LinkedIn?

Op je LinkedIn kan je precies hetzelfde zetten als op je cv. Vermeld je werk als uitzendkracht als één functie en als werkgever kies je het bureau of platform waarvoor je werkt. In de beschrijving zet je alle functies en taken die je hebt opgepakt tijdens deze periode. 

Waarom is flexwerk relevant voor de vervolgstap in mijn carrière?

Dat je veel ervaring op hebt gedaan in verschillende branches zegt iets over je motivatie, doorzettingsvermogen en leergierigheid. Ook al sluit het type werk misschien niet helemaal aan op de baan waarvoor je solliciteert, er zijn altijd vaardigheden die goed van pas komen. 

In de bediening leer je bijvoorbeeld de skill ‘klantvriendelijk zijn’, maar dit sluit ook heel goed aan bij een baan als klantenservicemedewerker. Probeer op deze manier al je vaardigheden te koppelen aan de baan waarvoor je solliciteert. 

 

Nu weet je precies hoe je je werkervaring als flexwerker op je cv en LinkedIn moet zetten. Wil jij nog meer werkervaring opdoen? Maak een account bij Youbahn en ga direct aan de slag.