Zó maak je een goede eerste indruk bij een nieuwe opdrachtgever

Je bent geaccepteerd voor een shift bij een nieuwe opdrachtgever (yes)! De opdrachtgever heeft je motivatie gelezen en is enthousiast, dus het is tijd om te shinen op de werkvloer. Als je een goede indruk achterlaat is de kans groot dat de opdrachtgever je vaker accepteert voor toekomstige shifts. Hoe je dat doet? Wij geven je 3 tips. 

1. Kom op tijd  

Door op tijd te komen laat je zien dat je gemotiveerd bent én heb je genoeg tijd om kennis te maken met je collega's. Daarnaast heeft de opdrachtgever dan extra tijd om je in te werken, waardoor je je werkzaamheden nóg beter kan doen.  

2. Zorg voor een representatief uiterlijk 

Heeft de opdrachtgever kledingvoorschriften in de shift informatie staan? Hou je hier dan aan. Als er geen kledingvoorschriften zijn en je twijfelt wat je aan moet, ga dan altijd voor casual. Hou het rustig en draag zo min mogelijk sierraden. Hulp nodig? Neem contact met ons op via de livechat, onze support agents helpen je graag op weg. 

3. Laat jezelf van je beste kant zien 

Het begin is er. Je bent op tijd gekomen en je ziet er netjes uit. Met deze 3 tips laat je jezelf van je beste kant zien bij een nieuwe opdrachtgever: 

  • Stel vragen – Op die manier leer je veel en ziet de opdrachtgever je als een betrokken en gemotiveerde Youbahner; 
  • Wees pro-actief – Weet je niet zo goed wat je moet doen? Toon initiatief en vraag je leidinggevende welke werkzaamheden je kan doen; 
  • Blijf jezelf – Het belangrijkst is natuurlijk dat je jezelf blijft. Laat je talent zien en bespreek wat je graag wil leren. 

De eerste werkdag bij een nieuwe opdrachtgever is hét moment om een goede indruk achter te laten en jezelf te onderscheiden van andere Youbahners. Nog niet geaccepteerd voor een shift? Wij geven je 5 tips.